به چه دلیل یک فرد سارق می شود؟
ادمین حبیبی
به چه دلیل یک فرد سارق می شود؟ سه عامل اصلی که می توان انگیزه یک شخص را برای سرقت، بیدار کند، جنون دزدی، فقر و بیکاری است. سرقت با سابقه ترین جرایم انسانی است که در مکان های مختلف به روش های گوناگون انجام می شود. یک دزد با توجه به قوانین و مقررات، معیار های فرهنگی و ارزشی یک جامعه مورد مجازات قرار می گیرد.
تا حالا به این موضوع فکر کرده اید، به چه دلیل یک فرد سارق می شود. سرقت کردن برای بعضی از افراد یک نوع بیماری و جنون محسوب می شود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با ریشه اصلی شناخت یک فرد که چرا سارق می شود، آشنا شوید.
به چه دلیل یک فرد سارق می شود
· معاشرت با دوست ناباب
الگو هایی که نوجوانان از همسالان و دوستان ناباب خود می گیرند، غیر قابل حاشا می باشد. فردی که اقدام به سرقت می کنید معمولا با دوستان ناباب در ارتباط بوده و تحت تاثیر آن ها قرار گرفته است.
· فقرهای فرهنگی
زمانی که سارق به حریم شخصی وارد می شود،به طور رسمی به سنت ها، قوانین و ارزش های فرهنگی یک جامعه تجاوز کرده. اکثریت دزدان بی سواد و در اثر کمبود امکانات برای رشد فکر، برای ترقی و پیشرفت از زندگی خود کارایی مانند: دزدی از دیگران استفاده می کنند. و به جرات می توان گفت فقر فرهنگی، نقش اصلی در ایجاد جرایم دارد.
· حسادت
بعضی از افراد با توجه به عدم دستیابی به موقعیت اجتماعی، مادی و منزلت اقتصادی اطرافیان، دچار حسادت می شوند و به دلیل اینکه نمی توانند مشابه به افرادی که دارای ثروت و موقعیت اجتماعی عالی هستند، خود را برسانند حسادت می کنند. و این موضوع خود به تنهایی می تواند دلیل این باشد که یک آدم دست به دزدی بزند.
· ظاهر ساختمان های مجلل
ساختمان ها و منازلی که دارای ظاهری بسیار شیک و مجللی هستند، در بیشتر وقت ها مورد سرقت سارقین قرار می گیرند. زیرا سارقین بیشتر خانه هایی را مورد هدف خود قرار می دهند که دارای ارزش بسیار بالایی باشند. برای جلوگیری از سرقت سارقین و حفظ اموال خود از دست سارقین تهیه دزدگیر اماکن می باشد. با خریداری یک سیستم حفاظتی امنیت را به خانه ها ی خود باز گردانید.
· تجربه های دوران بچگی
اتفاقات و حوادث های تلخ گذشته در زندگی یک کودک، تاثیرات بسازی دارد، و از یک آدم شخصیتی ضد اجتماعی و فرهنگی می سازد. در بیشتر مواقع دزد دارای رفتار بسیار ضد اجتماعی می باشد. یعنی فرد گرایش درونی به قانون شکنی دارد و اقدام به سرقت می کند.
سرقت از اموال دیگران، اذیت و آزار دادن افراد با استفاده از زور، باعث لذت بردن سارق می شود. به دلیل اینکه وقتی سارق دست به سرقت می زند و قربانی را آزار می دهد، تصور می کند انتقام دوران کودکی خود را از جامعه یا دنیای بی رحم، می گیرند و به حق خود می رسند.
· تنبلی و راحت طلبی اجتماعی
یکی از اصلی ترین دلیل روانی انجام دادن سرقت، شخص علاقه ای به کوشش و تلاش کردن ندارد و به این نتیجه رسیده با برداشتن اولین قدم به هدف خود برسد و بدون زحمت کشیدن جایگاه بسیار رفاهی بالا در جامعه پیدا کند.
افرادی که دائم به فکر راحتی خود هستند، به فکر راه اندازی باندهای جعل اسناد، تقلب، سرقت و کلاهبرداری می افتند. همچنین می توان گفت باندهای هرمی جز بدترین نوع سرقت، از مال باخته ها می باشد.
· فقر عاطفی در منزل
رشد کودکان در خانواده هایی که از یک دیگر پاشیده و هیچ نظمی در رفتار خانواده وجود ندارد، می توان یک جرقه دزدی برای انتقام جویی از خانواده در ذهن کودک ایجاد شود.
· خودنمایی نوجوانان
بعضی از جوانان و نوجوانان برای نمایش دادن قدرت و جرات به همسنان خود، که برای آن ها بسیار ارزش، راه هایی مانند سرقت از اموال دیگران، انتخاب می کنند. همچنین گروهی با دوستان خود برای عمل کردن نقشه سرقت تشکیل می دهند و به راحتی به انحراف کشیده می شوند.
· نرسیدن به اهداف
زمانی که شخص در زمان رسیدن به اهداف معنوی یا مالی خود با یک مانع روبه روی می شود. این موضوع باعث می شود به اهداف خود دیرتر برسد، دچار ناکامی می شود و این حالت روانی باعث می شود فرد دست به سرقت اموال دیگران بزند، تا مانع را از جلوی هدف خود بردارد.
· محبت زیاد خانواده
محبت های زیادی و بدون حد و مرز والدین به فرزندان، باعث عدم تکامل رشد شخصیت می شود. کودکی که در خانواده ای بزرگ شده و همه جوره به درخواست هایش بدون پرسو جو کردن والدین، پاسخ داده می شود باعث پرمدعا شدن، بچه می شوند و در زمان روبه رو شدن با یک شکست، برای انتقام گرفتن دست به هر کاری می زند.
· جنون دزدی
جنون دزدی در بعضی اشخاص، از سرقت بردن اشیاء بی ارزش لذت می برند. افرادی که مبتلا به این نوع بیماری هستند وسیله های کم ارزش مانند: گیره کاغذ، چسب و … را می دزدند. افراد مبتلا به این اختلال دائم با دیدن وسایل کوچک تحریک به دزدی می شوند.
· احساس ناامنی در خانواده
از سوی دیگر احساس ناامنی در خانه و خانواده همچنین درهم بودن وضعیت خانه، اختلاف بین مادر و پدر و رفتارهای خوشونت آمیز والدین با فرزند باعث می شود کودک احساس ناامنی کند. همچنین با بالا رفتن سنشان برای انتقام گرفتن از اعضای خانواده، بابت سختگیری های نابه جا دست به دزدی می زنند.
· فقر مالی
یکی دیگر از مسائلی که باعث می شود شخص دست به سرقت بزند، فرق مالی و عدم توانایی بر آوردن نیاز های روزمره خانواده است. بیشتر افرادی که فقر را تجربه کرده اند، جامعه را عامل اصلی بدبختی خود می دانند.
احتمالا این ضرب و المثل معروف به گوشتان رسیده که، پولدارها اموال ما را بالا کشیده اند! چنین افرادی با این نوع طرز فکر برای بهتر شدن شرایط مالی، دست به سرقت اموال دیگران می زنند و خود را تشویق می کنند که حقشان را از افراد سرمایه دار بگیرند.
· بیکاری افراد
بیکاری افراد، رابطه نزدیکی با فقر مالی دارد. بیکاری باعث به وجود آمدن فقر می شود همچنین فقر باعث ایجاد جرم می شود. افراد بیکار زمانی که از عهده خرج و مخارج بر نمی آیند، به سوی سرقت سوق پیدا می کنند. این موضوع بیانگر این است که برای اشتغال افراد در جامعه باید فکری اندیشید.
تاثیر دزدی در زندگی افراد
تأثیر دزدی در زندگی بسیار فراتر از از دست دادن دارایی های مادی است. این می تواند احساس امنیت و اعتماد فرد را از بین ببرد و زخم های عاطفی عمیقی بر جای بگذارد که به راحتی قابل درمان نیستند. قربانیان اغلب احساس تجاوز و آسیب پذیری می کنند و در تلاش برای به دست آوردن احساس عادی بودن در زندگی خود هستند. عواقب دزدی همچنین می تواند منجر به ناراحتی و بی ثباتی مالی شود، زیرا افراد با عواقب مالی وسایل دزدیده شده خود دست و پنجه نرم می کنند.
علاوه بر این، عوارض روانی دزدی را نمی توان دست کم گرفت. می تواند ایمان فرد به انسانیت را از بین ببرد و حس بدبینی و بدگمانی را نسبت به دیگران القا کند. این شکست اعتماد می تواند اثرات موجی بر روابط داشته باشد و منجر به احساس انزوا و جدایی از اطرافیان شود. در نهایت، تأثیر سرقت چند بعدی است و نه تنها بر جنبههای ملموس زندگی فرد تأثیر میگذارد، بلکه عمیقاً بر سلامت روحی و روانی تأثیر میگذارد.
دزدی و سرقت نیز می تواند منجر به مزایا و معایبی باشد.
مزایا:
- سرقت می تواند منجر به افزایش هوشیاری و تدابیر امنیتی شود و حس احتیاط و آگاهی را ارتقا دهد.
- می تواند اهمیت وسایل شخصی را برجسته کند و سازماندهی و حفاظت بهتر از اشیاء با ارزش را تشویق کند.
- تجربه دزدی میتواند قدردانی بیشتری را نسبت به آنچه که دارد تقویت کند و به طرز فکر سپاسگزار تر منجر شود.
- تأثیر سرقت ممکن است افراد را وادار کند که دزدگیر منزل را نصب کنند و شبکه ایمنی مالی خود را دوباره ارزیابی کنند.
- می تواند به عنوان درسی در انعطاف پذیری و سازگاری عمل کند و افراد را تشویق کند تا از شکست ها عقب نشینی کنند.
معایب:
- دزدی می تواند باعث ناراحتی عاطفی، اضطراب یا احساس تجاوز به دلیل تهاجم به فضای شخصی شود.
- در صورت سرقت اقلام با ارزش یا پول بدون امکان بازیابی ممکن است منجر به زیان مالی شود.
- عواقب بعد از سرقت اغلب مستلزم فرآیندهای وقت گیر مانند ثبت گزارش پلیس یا رسیدگی به مطالبات بیمه است.
- از دست دادن اعتماد به دیگران می تواند به دنبال تجربه دزدی رخ دهد که بر روابط هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه ای تأثیر می گذارد.
- موارد مکرر دزدی می تواند یک حالت دائمی از ترس یا ناامنی ایجاد کند و کیفیت زندگی فرد را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.
سخن آخر
تا حالا به این فکر کرده اید اگر یک زمانی با یک سارق روبه رو شدید باید چه واکنشی از خود نشان دهید یا اصلا باید چه کاری انجام دهید. شما عزیزان می توانید مطلب چگونه با سارقین برخورد کنید را مطالعه فرمایید. تا با نحوه برخورد با سارق آشنا شوید.
بزرگ ترین سرقت ها در جهان
ادمین حبیبی
28 خرداد 1402سیستم امنیت خانگی چگونه کار می کند؟
admin
15 آبان 1401لوازم های مورد علاقه سارق
ادمین حبیبی
26 فروردین 1402
دیدگاهتان را بنویسید