7 روش شناسایی سارق
ادمین حبیبی
روش های شناسایی سارق با توجه به چند نکات کلیدی می توان بسیار آسان باشد و از ورود غیر مجاز آن ها به راحتی جلوگیری کرد. طبق آمارهای به دست آمده در ایران میزان سرقت در اماکن های مختلف اعم از: منازل، فروشگاه ها، بانک ها و … بسیار بالا بوده، که سارقین با روش های متفاوت به آن می پردازند. در این مطلب با ما همراه باشید تا چگونه دزد را شناسایی کنیم برای شما عزیزان بازگو کنیم، امیدواریم با خواندن این مطلب شما نکات را رعایت کنید تا آمار سرقت را به حداکثر برسانیم.
روش های شناسایی سارقین
· بازدید مداوم سارقین
اگر سارق در یک زمان مشخص بیش از چند بار در اماکن مختلف مانند: فروشگاه ها چرخید و خریدی انجام نداد، می توان آن را به عنوان سارق شناسایی کرد. برای جلوگیر از سرقت بهتر است از دزدگیر اماکن استفاده کرد تا شناسایی سارقین برای کاربران راحت تر شود.
· شناسایی سارق همراه با چهره
برای اکثریت افراد پیش آمده، که سارقی را شناسایی کرده و به اداره پلیس فرد را تحویل داده، حال بنا به دلایلی فرد از اداره پلیس بیرون آمده اما بعد از مدتی فردی را مثل مشخصات سارقی که تحویل دادید مشاهده می کنید پس این احتمال وجود دارد که سارق با انجام دادن تغییرات در چهره، به فروشگاه باز گشته باشد.
اگر ممکن است از چهره سارق یک عکس تهیه کرده و در اختیار کارمندان مجموعه قرار داده، این موضوع باعث می شود در صورت شناسایی سارق، تمرکز بیشتر بر روی دزد داشته باشند تا از به سرقت بردن اجناس جلوگیری شود.
· استفاده سارق از لباس و کوله های بزرگ
سارق در زمان سرقت نیاز به وسیله ای برای مخفی کردن اجناس دارد. اگر فردی لباسی بیش از حد بزرگ پوشیده باشد و همراه خود نیز کوله یا ساک بزرگ داشته، حتما به فرد توجه ویژه ای داشته باشید و یکی از کارمندان را برای تعقیب و شناسایی سارق بفرستید. این امر باعث می شود سارق فرصتی برای دستبرد زدن به اجناس رو نداشته باشد.
البته باید توجه داشته باشید، لباس های بیش از اندازه بزرگ و گشاد، سبک پوششی برای افراد محسوب شده و مراقب باشید رفتاری دور از احترام انجام ندهید.
· پوشیدن لباس هایی که با فصل تناسبی ندارد
استفاده از دستکش های ابریشمی، کاپشن و کلاه در فصل گرما که هوا به هیچ عنوان سرد نیست، یک موضوع کاملا عجیب می باشد همچنین نباید از کنار این طور افراد بی تفاوت رد شود و مراقب وسایل با ارزش خود باشید.
· خرید کردن گروهی
اکثریت سارقین برای به سرقت بردن اجناس به صورت گروهی وارد فروشگاه های بزرگ می شوند و در مکان هایی قرار می گیرند که دوربین های مدار بسته قادر به فیلم برداری از رفتار آن ها نباشد. صاحب فرشگاه می تواند با خرید دزدگیر فایروال، شناسایی سارقین را به راحتی انجام دهد.
شناسایی سارقان تیمی یا گروهی
امروزه برای شناسایی سارق تنها نباید به یک فرد توجه کنید. تعداد سارقین بیشتر از قبل شده و اکثریت این افراد به ساخت یک تیم یا گروه با یکدیگر پرداختهاند. این موضوع نیز باعث شده تا صاحبین املاک گوناگون نتوانند به دلیل حضور چندین نفر، عملکرد مناسبی را برای جلوگیری از سرقت داشته باشند. سارقان گروهی بیشتر در فروشگاههای ارزشمندی مانند طلافروشی حاضر خواهند شد. این افراد به چندین نفر تقسیم بندی شده و از طریق ترفندهایی همچون گفتگو با فروشنده و سرگرم کردن وی، شرایط لازم را برای دزدی فرد دیگر فراهم خواهند کرد. بنابراین اگر جزو فروشندگان و کارکنان یک محیط هستید و متوجه شدید که فردی شما را به صورت مداوم به گفتگو دعوت میکند، باید به فرد موردنظر شک کنید چراکه ممکن است سرقت در حال اتفاق افتادن باشد. فراموش نکنید که وجود دزدگیر اماکن در چنین شرایطی میتواند موجب فرار کردن سارقین شود. بنابراین بهتر است از این تجهیزات استفاده کنید.
· توجه بیش از اندازه سارقین به کارکنان
هیچ دلیلی ندارد که یک مشتری، رفتار کارکنان را زیر نظر بگیرد یا توجه بیش از اندازه ای به آن داشته باشد. اگر شخصی کارکنان را به صورت غیر معمول نگاه کرد، حتما به سمت او رفته و خود را برای هر اتفاقی آماده فرمایید.
· خروج سریع سارق از فروشگاه
اگر شخصی را دیدید که به سرعت از فروشگاه بدون خرید کردن خارج شده، بهتر است یکی از کارکنان را مسئول کرده تا دنبال شخص مورد نظر برود، حتی اگر دزد نتوانسته اجناسی را به سرقت ببرد، اما برای شناسایی سارق بهتر است این کار انجام شود، زیرا ممکن است بعد از چند وقت دزد مجدد به فروشگاه با هدف مشخصی برگردد.
طبق تحقیقات انجام شده سرقت را می توان یک عمل بیمار گونه شناخت که شخص سارق به دلیل اختلال های مغزی که دارد نمی تواند جلوی خود را با دیدن اجناس با ارزش بگیرد.
منظور از اختلال بیمارگونه سرقت چیست
متخصصین بخش سلامت روان بر این باور می باشند که دزدی از وسایل دیگران می تواند ناشی از مشکلات روان پزشکی، فرد باشد. یک نکته بسیار جالب افرادی که بیماری اختلال سرقت دارند به خاطر مسائل های مالی دست به سرقت نمی زنند بلکه نمی توانند خود را کنترل کنند و بدون اجازه گرفتن دست به وسایل دیگران می زنند.
علت اصلی این اختلال می توان اضطراب بیش از اندازه فرد دانست. البته باید گفت استرس می تواند به صورت اختلالات دیگر در افراد به وجود بیاید.
مراحل پیگیری سرقت از منزل
با اینکه تمامی نکات را رعایت می کنیم اما برخی وقتا نیز بعضی افراد مورد سرقت یا دزدی قرار می گیرند. پس ابتدایی ترین سوالی که در ذهن آن ها شکل می گیرد این بوده که چگونه باید این سرقت از منزل را پیگیری کنیم، مراحل آن چیست، باید چه اقداماتی انجام داد؟ به همین دلیل یه توضیح مختصری راجب روند آن می دهیم 🙂
مرحله اول »» این بوده که باید به یکی از دفتر های خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کنید و شکایت خود را تنظیم کنید. لازم است بدانید برای شکایت از دزدی از منزل باید مدارکی که در اختیار دارید را ضمیمه پرونده خود کنید و تقاضای انگشت نگاری داشته باشید.
مرحله دوم »» پیگیری جرم سرقت بوده که باید یک بازه زمانی منتظر باشید تا شکایت شما به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع شود و این مورد توسط مقامات رسیدگی شود. در این صورت ممکن بوده که یک بازپرسی از طریق کلانتری آمده و تحقیقاتی را انجام دهد.
البته باید در نظر داشته باشید که اگر به شخصی مشکوک هستید، فقط نباید از طریق حدس و گمان باشد بلکه باید مدارکی را داشته باشید، در غیر این صورت می تواند این تهمت دزدی برای شما گران تمام شود و شخص می تواند بر علیه شما ادعای حیثیت کند.
علاوه بر این باید دقت کنید که پاپوش درست کردن برای بقیه نیز خودش به تنهایی جرم زیادی بوده که بر اساس قانون مجازات قابل پیگیری خواهد بود.
منظور از این پاپوش درست کردن چیست؟ این بوده که وسایل دیگری را داخل صحنه جرم گذاشته.
اختلال سرقت بیمارگونه چگونه می باشد
این اختلال به گونه می باشد که فرد توانایی بسیار کمی در زمینه کنترل رفتار خود در جامعه دارد و در نتیجه بی اجازه وسایل دیگران را به سرقت می برد. افرادی که مبتلا به اختلال سرقت بیمارگونه می باشند از سر فقر یا هرگونه مسئله مالی این کار انجام نمی دهند بلکه خودشان را نمی توانند در مقابل سرقت کنترل کنند.
علائم اختلال سرقت در افراد به چه صورتی می باشد
متخصصان هر گونه دزدی را به عنوان سرقت بیمار گونه نمی شناسند و به این باور رسیده اند که اختلال سرقت در افراد دارای نشانه هایی مانند:
- ممکن است این افراد وسایلی را به سرقت ببرند که صاحب وسیله به آن نیازی ندارد همچنین سالهاست از آن استفاده نمی کند و سایز اشیاء می تواند کوچک و بی ارزش باشد.
- فردی که دارای بیماری اختلال سرقت می باشد، بعد از سرقت احساس گناه و افسردگی دارد.
- فرد بیمار نوعی فشار و اجبار برای سرقت از وسایل دیگران درون خود حس می کند.
- فرد بیمار بعد از سرقت، تنش و فشارهایی را درون خود احساس می کند.
دزدی بیمار گونه را می توان به چه روشی درمان کرد
این بیماری را از طریق درمان روان شناختی و با کمک گرفتن از روان پزشک می توان حل کرد. جلسات روان شناختی می تواند تاثیرات بسزایی در تقویت خود کنترلی افراد داشته باشد.
متخصصین با بررسی نشانه فرد می توانند تشخیص دهند که دوز این بیماری در این فرد به چه صورت می باشد، سپس برای بیمار یک برنامه مشخص آغاز می کنند.
آیا سرقت در همه افراد می تواند یک مشکل روان شناختی باشد
خیر، سرقت همیشه به عنوان یک اختلال روان گونه در افراد شناخته نمی شود و متخصصان زمانی این اختلال را بیمار گونه مطرح می کنند که شخص به دلیل ناتوانی و عدم کنترل خود دست به سرقت اجناس بی ارزش می زند. افرادی که سرقت را به عنوان یک شغل برای خود انتخاب می کنند، همچنین از این راه در آمد در می آورند، بیماری به حساب نمی آید.
سخن آخر
در این مطلب با چگونه دزد را شناسایی کنیم آشنا شدیم و برای شناسایی سارق و جلوگیر از آن می توانید بهترین دزدگیر اماکن ایرانی نصب فرمایید، تا امنیت محیط پیرامون محل کار یا منزلتان را بالا ببرید و از ورود افراد غیر مجاز با بهترین حالت ممکن جلوگیری کنید.
فرق دزدگیر منزل و دزدگیر خودرو در چیست
ادمین حبیبی
20 اردیبهشت 1402انواع درب ضد سرقت
ادمین حبیبی
09 فروردین 1402راهنمای دستگاه دزدگیر f6 و f7
admin
20 دی 1401
دیدگاهتان را بنویسید