آیا فروش اموال مسروقه جرم است؟

ادمین حبیبی

30 فروردین 1402
فروش اموال مسروقه

فروش اموال مسروقه، یکی دیگر از جرایمی است که متاسفانه در جامعه های مختلف رواج پیدا کرده و این موضوع باعث شده اموال افراد در معرض خطر قرار بگیرند. و فروش اموال مسروقه جزء قدیمی ترین جرایمی است که سارق می تواند انجام دهد و آن را به عنوان یک شغل انتخاب کرده.

 

فروش اموال مسروقه به چه معناست

منظور از فروش اموال مسروقه یعنی دارایی افراد، توسط سارق به صورت مستقیم، مورد سرقت قرار بگیرد و مال سرقت شده توسط سارق به فروش برسد، و از این طریق درآمدزایی کند که به آن فروش اموال مسروقه می گویند.

 

سوالات راجب امول مسروقه

 

آیا فقط خرید اموال مسروقه جرم می باشد

خرید اموال مسروقه جرم حساب نمی شود به دلیل اینکه مشتری یا همان خریدار، از گذشته محصول به سرقت رفته توسط سارق با خبر نیست و صرفا برای رفع نیاز خود یا خانواده، اشیاء را خریداری می کند.

اما به غیر از خریداری،  عوامل های دیگری وجود دارد که می توان به عنوان شراکت با سارق شناخت. این مشارکت عبارت اند از: امانت گرفتن، نگهداری و قبول کردن یا هدیه دادن اموال مسروقه، دارای مجازات می باشد و به دلیل مایل بودن فرد به خرید اموال مسروقه، محکوم می شود همچنین به مجازاتش رسیدگی می شود.

 

آیا جرایم فروش اموال مسروقه قابل گذشت است

بر اساس قانون مجازات حبس تعریزی 99 همچنین اصلاحیه ماده 104 اسلامی، اگر ارزش مالی اموال مسروقه کمتر از بیست میلیون باشد. همچنین اگر سارق محکومیت یا سابقه نداشته باشد، می توان گفت جرمش بخشیده می شود.  

 

آیا فروش اموال مسروقه دارای ویژگی می باشد

فروش اموال مسروقه باید از نوع مال منقول باشد. یعنی وسیله سرقت رفته توسط سارق، قابل حمل باشد و سارق با حمل کردن، اموال دیگران را مورد سرقت قرار دهد و به صورت مستقیم، مال افراد مال باخته را تصاحب می کند.

دوربین مدار بسته یا دزدگیر اماکن؟
مشاهده

نکته: آیا می دانستید سرقت طلا از منزل دارای مجازات می باشد! برای شناخت بیشتر مجازات سارقین طلا، می توانید این مطلب را مطالعه فرمایید.

 

خریدار اجناس سرقتی دارای چه مجازاتی می باشد

بر اساس ماده 662 قانون مجازات، فردی که با علم و دانایی، اموالی را از سمت سارق خریداری کند؛ به حبس سه تا شش ماه حبس همچنین 74 ضربه شلاق محکوم می گردد. اما اگر فرد دلال اجناس، سرقت را به عنوان یک شغل قبول و از آن درآمد در بیاورد، قانون مجازات آن را به حداکثر مجازات محکوم می کند.

 

سارق چگونه دلال اجناس سرقتی را پیدا می کند

در برخی از منطقه یا شهرها مکان هایی وجود دارد که به راحتی اموال دزدی را خریداری یا می فروشند. و از سوی دیگر در خانه خریدار اجناس سرقتی یا از طریق سایت های اینترنتی نامعتبر، اموال  را به فروش می رساند.

 

چند راه برای جلوگیری از سرقت مال مسروقه

  • توجه کردن به اموال دست دوم و نخریدن آن ها از سوی افراد مشکوک و ناشناس
  • خرید نکردن اجناسی که با قیمت بسیار پایین تر از حد متعارف، به فروش می رسند به هیچ عنوان خرید نفرمایید.
  • مسئولیت نگرفتن وسایل از افراد که می شناسید و دارای سابقه سرقت می باشند.
  • به اعتقاد کارشناسان علاوه بر مجازات قانونی برای سارقین، صاحبان اموال بهتر است سیستم های حفاظتی و نظارتی برای محیط منزل و کار تهیه فرمایند. زیرا استفاده از این سیستم ها از ورود سارق جلوگیری کرد و به راحتی می توان آمار سرقت را به حداکثر رساند.

 

فروش اموال مسروقه

 

فردی که از دلال اجناس ناآگاهانه خرید می کند مجازات می شود

ثابت کردن اموال مسروقه، کار بسیار دشوار و سختی می باشد و برای اثبات آن نیاز به یک مدرک محکم و قوی می باشد. و زمانی که فرد بتواند خرید ناآگاهانه خود را ثابت کند، باید حتما اموال سرقتی را به صاحب اصلی برگرداند. و از دلال اجناس می تواند درخواست مطالبه وجه کند. اما اگر نتواند ثابت کند که بی گناه است به مجازات قانونی محکوم می گردد.

 

آیا اموال مسروقه خسارت میبیند

خیلی کم پیش میاید که مال از دست رفته به همان شکل اول به دست صاحبش برسد، زیرا اموال از دست رفته بعد از به سرقت خسارت بسیار زیادی به آن ها وارد می شود.

7 روش شناسایی سارق
مشاهده

و می توان گفت فرد مال باخته برای جبران خسارت می تواند  اقداماتی انجام دهد، یعنی اگر سارق در هنگام سرقت با خودروی دیگر برخورد کند، صاحب خودرو می تواند به دادگاه رسیدگی به پرونده، درخواست خسارت بدهد.

 

تفاوت اموال مسروقه و مال غیر چیست

  • مال غیر یعنی، سارق به طور تقلبی ( خود را جای مالک اموال جا بزند ) و با سوء نیت اموال دیگران را به سرقت ببرد. ولی اموال مسروقه به صورت مستقیم مال دیگران را به سرقت می برد و به افراد دیگر اموال را به فروش می رساند.
  • به اموال منقول و غیر منقول ( وسیله که قابل حمل باشد ) مال غیر می گویند. اما در صورتی که اموال مسروقه فقط مال منقول به حساب می آید.
  • فروش اموال مسروقه، جز جرایم سرقت سارقین است و طبق جرم مرتکب شده، سارق محکوم می گردد. اما فروش اموال غیر، جز جرایم کلاهبرداری به حساب می آید و سارق بر اساس مجازات کلاهبرداری محکوم می گردد.
  • برای ثابت کردن فروش مال غیر، می توان بر اساس سند رسمی انجام شود. ولی اثبات کردن فروش مال مسروقه، کار بسیار دشواری می باشد و طبق آمارهایی مانند شهادت انجام می گردد.

 

برای رسیدگی به پرونده باید چه کاری انجام داد

صاحب اموال برگه هایی که شکایت نامه نام دارد، اطلاعات خود را وارد می کند و پرونده را به دادسرا ارسال می کند تا مراحل رسیدگی به صورت مرتبط انجام شود.

 

در دادگاه ها به جرم سرقت چگونه رسیدگی می شود

در دادگاه های کیفری، مکان وقوع جرم بعد از بررسی پرونده همراه با اسناد موجود همچنین تعیین جلسه رسیدگی، و اقدام به صدور رای می نمایند. اما زمانی که متهم به دادگاه اعتراض داشته باشد، باید ظرف چند روز به رای صادر شده، اعتراض کند تا در دادگاه تجدید نظر صورت بگیرد.

 

مجازات جرم سرقت چیست

بر اساس 661 مجازات قانون اسلامی به 3 ماه و 1 روز 2 سال حبس و به 74 ضربه شلاق سارق محکوم خواهد شد.

 

سخن آخر

دزدگیر فایروال دارای انواع سیستم های حفاظتی همچنین انواع تجهیزات بسیار کاربردی اعم از سنسورها، انواع آژیر و بلندگو، سیستم تلفن کننده و … می باشد که باعث ترسیدن سارقین می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
نحوه شارژ باتری دزدگیر اماکن

شناخت نحوه شارژ باتری دزدگیر اماکن

نحوه شارژ باتری دزدگیر اماکن برای حفظ عملکرد صحیح سیستم محافظتی، بسیار مهم می باشد؛ زیرا سیستم ...

ادمین حبیبی

02 اسفند 1402
اقدامات در صورت وقوع سرقت

اقدامات در صورت وقوع سرقت انجام دهیم

وقوع سرقت یکی از تجارب ناخوشایندی است که هیچ فردی نمی‌خواهد با آن روبرو شود. اما در ...

ادمین حبیبی

03 اردیبهشت 1403
سارق را به تله بیاندازیم

چگونه سارق را به تله بیاندازیم

" سارق را به تله بیاندازیم " همانطور که می دانید، روزهای تعطیل و آخر هفته ها ...

ادمین حبیبی

02 مرداد 1402